Jaarlijks wordt in de aanloop naar de Paardenmarkt sfeervolle stadsverlichting aangebracht in het historische stadscentrum van Vianen. Kilometerslange snoeren met duizenden lampjes worden opgehangen en verlichten de grachten en de mooie ornamenten rond het centrum. Zo worden de inwoners van Vianen enkele weken van te voren al in de stemming gebracht voor de Paardenmarkt.

In 2019 werd het lichtornament onthuld wat het comité heeft laten maken als afscheidscadeau aan de voormalige gemeente Vianen. In het ornament komt de verbondenheid tussen Vianen en de Paardenmarkt tot uitdrukking. Deze band is gedurende het gehele bestaan van de stad Vianen aanwezig geweest.

Ook in 2023 wordt de verlichting in de gracht en de Julianastraat aangebracht. De ontsteking van de verlichting is op vrijdagavond 15 september 2023 om 20.00 uur tegenover het winkelcentrum aan de Lijnbaan. Met de verlichte ornamenten wil het Paardenmarktcomité het eeuwenoude evenement levend houden en haar sponsoren bedanken voor hun trouwe steun.
Iedereen is van harte welkom om te komen kijken bij ‘t ontsteken van de grachtverlichting.

Adopteer een ornament voor 3 weken
Ieder jaar adopteren sponsors één van de prachtige, drijvende lichtornamenten in de grachten. Dat zijn er in de loop der jaren al aardig wat geworden. Wilt u ook dat uw bedrijf drie weken lang wordt opgemerkt met de door ons ontworpen lichtreclame? Neem dan contact op met secretariaat@paardenmarktvianen.nl