Startplaats en tijdstip

De hoek Lombardstraat-Voorstraat is de startplaats.

Het ringsteken onder het zadel begint om ongeveer 14.30 uur (na de paardenshow) en het ringsteken met aanspanningen om ongeveer 16.00 uur.

Prijzen

De winnaar van het ringsteken onder het zadel krijgt de Jos van Vugt-beker.
De winnaar van het ringsteken met aanspanning ontvangt de Jan Labrie-beker.
Er zijn ook prijzen voor de meest mooie uitgedoste ruiter en aanspanning.

Inschrijven

U kunt zich alvast inschrijven via onderstaand formulier of bij de jurywagen op de Voorstraat tussen 8.00 en uiterlijk 13.00 uur.

Met uw inschrijving geeft u aan kennis te hebben genomen van alle geldende reglementen en verplicht u zich om u hieraan te houden.

Klik hier voor het Wedstrijdreglement ringsteken.

Al vele jaren verkleden de deelnemers aan het ringsteken zich in de trant van een thema en versieren zelfs hun paard en/of wagen. Hiervoor zijn er dan ook prijzen te verdienen voor de ‘beste uitdossing’ of een originaliteitsprijs. Maar verkleden is geen plicht! Deelnemen aan het ringsteken staat eenieder vrij en het gaat uiteindelijk om de behendigheid en de trofee die daarmee gewonnen kan worden. Dus verkleden mag, maar is zeker geen verplichting.
Het thema van 2024 is nog niet bekend. Houdt hiervoor social media in de gaten, want dit jaar hebben we de hulp nodig van alle deelnemers!

    Met deze inschrijving geeft u het Paardenmarktcomité toestemming om uw gegevens te gebruiken voor het ringsteken. Uw gegevens worden verder niet verwerkt. Het Paardenmarktcomité behoudt het recht om rubrieken op te splitsen of samen te voegen. Deelname is gratis en geschiedt op eigen risico.