Ringsteken

Het ringsteken gebeurt ieder jaar bij voorinschrijving. Dat kan bij de centrale post op de Voorstraat tussen 8.00 en uiterlijk 13.00 uur. 
LET OP: Er is een nieuw reglement van kracht! Zie het reglement onderaan deze pagina.
Ruiters mogen alleen meedoen als zij zelfstandig kunnen rijden. Ieder paard of pony mag meedoen met één berijder. Geen wisseling van berijder meer tussentijds!
Voor kinderen die nog niet zelfstandig kunnen rijden is er op het Valkenplein een eigen ringsteekinstallatie – zij kunnen daar op een “leen” pony meedoen van 10.00 tot 12.30 uur. Zie verder de pagina Kinderplein.

Het ringsteken voor ruiters begint om ca. 14.00 uur na afloop van de paardenshow. Nummers en stokken moeten worden opgehaald bij de centrale post en worden niet meer afgegeven in de Lombardstraat!
Startplaats is hoek Lombardstraat-Voorstraat. Het ringsteken met aanspanningen begint om ca. 15.30 uur.

De winnaar van het ringsteken onder het zadel krijgt de Jos van Vugt-beker.
De winnaar van het ringsteken met aanspanning krijgt de Jan Labrie-beker.

Met uw inschrijving geeft u aan kennis te hebben genomen van alle geldende reglementen en verplicht u zich om u hieraan te houden.


Klik hier voor het nieuwe reglement Ringsteken 2016. 

Al vele jaren lang hebben de deelnemers aan het ringsteken zich prachtig verkleed in het kader van het thema voor dat jaar en zelfs hun paard en/of wagen versierd. Dat werd opeens een nieuwe traditie, die door het Paardenmarktcomité zó leuk werd gevonden, dat er zelfs prijzen mee te verdienen zijn voor 'beste uitdossing' of een orginaliteitsprijs. Maar verkleden is geen plicht! Deelnemen aan het ringsteken staat eenieder vrij en het gaat uiteindelijk om de behendigheid en de trofee die daarmee gewonnen kan worden.
Dus verkleden mag, maar is absoluut geen 'must'.

Het thema van dit jaar is Brederode. Vijftien generaties Van Brederodes hebben in de middeleeuwen en daarna grote invloed gehad op de maatschappelijke en politieke ontwikkeling van Holland. Hendrik van Brederode was in de 16e eeuw van grote betekenis in de aanloop naar de Opstand tegen het bewind van Philips II. Hij was de aanvoerder van zo'n 200 edelen, die op 5 april 1566 in Brussel een smeekschrift aanbood aan landvoogdes Margaretha van Parma: een verzetsdaad tegen de Spaanse Inquisitie. De Brederode hebben veel betekent voor de vrijheid van Holland.gesponsord door Sjonic Digital Media BV